dinsdag 1 april 2008

Maxi-cosi Priori bekleden

Ik ben vandaag begonnen met het opnieuw bekleden van een oude autostoel. Ik heb deze van een collega overgekocht als 2e stoeltje voor ons. Patrick en ik werden erg moe van het steeds omwisselen van het stoeltje.

Hieronder een foto van de gordelstukken. Dit is het lastigst omdat er stukken rubber op de achterzijde zitten en ik niet echt een krachtigemachine heb. Het is dus allemaal niet heel netjes gelukt maar ik ben toch blij met het resultaat. Hoe ik het moest aanpakken heb ik hier gevonden.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

Ik wou even zeggen dat ik het stoeltje te gek vind geworden!
Ik heb hier ook een stoel staan waarvan de kleding vergaan is maar of het mij zal gaan lukken???

Groetjes Désirée

Jeannette zei

Hoi Désirée,

Het is op zich niet heel lastig hoor! Het is mij tenslotte ook gelukt. Mocht het je toch niet lukken of durf je het niet aan kan je me mailen via het linkje op mijn blog. Dan kan ik je eventueel helpen.

Succes!

Groetjes Jeannette

Anoniem zei

Hoi, ik ben ook bezig met het bekleden van een versleten maxicosi, die van jou vind ik echt fantastisch mooi geworden!
Ik hoop dat die van mij ook mooi gaat worden. Ik heb nog een paar vraagjes:
- Hoelang ben je er mee bezig geweest?
- Is het verstandig om een strechstof te gebruiken?
- Is het nodig om de nieuwe stof op de oude te naaien?

Grtjs Anke

Jeannette zei

Hoi Anke,

Bedankt voor je compliment! Ik ben er wel wat avondjes mee bezig geweest, hoe lang precies durf ik niet te zeggen. Ik denk zo'n 2 wkn en dan steeds een uurtje of anderhalf. Ik denk dat je het beste niet voor een strech-stof kunt kiezen, maar voor een wat stevigere katoen. Ik heb mijn delen losgehaald en daar de stof tussen gestikt. Denk dat dat wel het mooiste resultaat geeft. Als je een losse hoes gaat maken is het wel van belang dat alle delen kloppen anders gaat hij denk ik trekken op de rondingen en hoeken.

Succes!

bianca zei

Hallo, ik ga ook starten, maar mijn originele hoes, heeft echt enorm veel stukken klittenband, nu keek ik en volgens mij heb jij de hoes wel uit een stuk. Hoe krijg je dan de hoes weer op de stoel en de gordels netjes en veilig vast?

groetjes Bianca