zondag 22 juni 2008

Eindelijk weer eens een bericht.

Nou daar ben ik dan eindelijk weer. Na bijna een maand. Drie weken geleden was Lize de hele week ziek. Ze had ooronsteking en daarbij kreeg ze een koortslip die zo heftig was dat hij ook op haar tong en gehemelte allerlei zweren en ontstekingen veroorzaakte. Lize heeft toen de hele week op vla en griesmeelpap geleefd. Iets anders wilde ze niet. Uiteindelijk na een week overleggen met de huisarts kreeg ze toch anti-biotica waarvan in eerste instantie werd gezegd dat dit niet hielp. Na 2 dagen at Lize weer met de warme maaltijd mee en de derde dag was ze echt aan het bunkeren. Lize was weer helemaal de oude en toen werd mama ziek. Keelontsteking. Ook daar geeft de huisarts niets voor dus na een halve week pijnstillers slikken het advies van de assistente gekregen om Tonsiotreen van VSM te proberen. Dit hielp niet zo goed dat ik volledig van de pijn af was maar wel genoeg zodat ik de ibuprofen niet meer hoefde in te nemen.

Terug naar de orde van de dag. Hieronder de foto die ik nog verschuldigd was in mijn laatste blog. Lize op het jaarfeest van het kinderdagverblijf met haar Roxy aan. Ik vind hem persoonlijk erg leuk staan.

De afgelopen weken zijn we ook erg druk geweest met de tuin. We wilde alles opnieuw laten bestraten. Patrick heeft het de eerste keer zelf gedaan maar dit was toch niet het gewenste resultaat. We moesten eerst alle kobbelstones er uit halen, alle zwarte grond eruit, nieuw geel zand erbij en toen konden de stratenmakers aan de slag. We hebben ontzettend veel hulp gehad van vrienden en buren. Hieronder 2 leuke foto's van Lize met op de achtergrond onze kale tuin.
Stratenmaker trilt eerst alles aan zodat ze het glad kunnen maken en egaliseren. Patrick staat erbij en kijkt ernaar ;-)
In een dag was de achter- (zie foto) en voortuin (geen foto) gedaan. De tuin lijkt 2 keer zo groot. Wij zijn erg blij met het eindresultaat. Over ongeveer 2 weken krijgen we nog een zonnescherm. Dan de plantjes en 2 bomen erin en klaar is Klara ;-)
Gisteravond was Patrick in de stad voetbal aan het kijken met vrienden en had ik de hele avond voor mezelf. Voor Lize weer een Roos5004 gemaakt omdat de vorige toch een beetje aan de korte kant werden. Hij is in een maat 92, gemaakt van spijkerstof, doorgestikt met knalroze garen en een borduurtje van Farbenmix. Het is een vlinder met 3 kleuren. Lize had alleen niet zo'n zin om op de foto gezet te worden.

Op naar het volgende project! Ik heb van iemand de opdracht gekregen een hoes voor de Maxi-Cosi te maken. Eerst nog even een proef maken om te zien of ik het patroon nog op bepaalde punten aan moet passen omdat dit een losse hoes gaat worden. Ik houd jullie op de hoogte.

Groetjes Jeannette

1 opmerking:

PiGjE zei

Ziet er netjes uit hoor de tuin! En wat staat de taartjes roxy gaaf zeg! Bruin staat haar mooi!