zaterdag 24 juli 2010

tassies

Een paar weken terug werd Esri een buurmeisje van ons 4. Ik was even bij haar mama gaan polsen of een rugzakje met haar naam erop een leuk idee was. Jazeker! Nog voorkeur voor kleuren? Ja, doe maar een beetje in Hollandse stijl. Gelukkig had ik daar wel de nodige spulletjes voor. En ik ging aan de slag. Hieronder het eindresultaat. Esri vond hem gelukkig ook mooi ;-) En mama was ook helemaal tevreden. Ze heeft me ook een berichtje gestuurd:
Hoi Jeannette,
Eindelijk weer eens even tijd om jouw leuke blog te lezen. En nu heb ik een goede reden om ook te reageren.Esri en ik vinden jouw zelfgemaakte "Esri-tas" supermooi, we zijn er erg blij mee! Ze krijgt er ook heel veel leuke reacties op. Nogmaals dankjewel!
En het oranje/roze jurkje is ontzettend mooi!
Ik denk dat ik je binnenkort maar eens ga vragen of je iets moois voor Iske wil maken.
's Avonds kreeg ik een berichtje via Hyves van een andere mama die ook op de verjaardag was, met de vraag of ik de tasjes ook voor andere maak? Ja hoor geen probleem. Afgesproken dat ze maar een keer langs moest komen om de stofjes uit te kiezen. Zij heeft ze besteld voor 2 dochters van een vriendin van haar die jarig waren geweest. Eén moest er een beetje stoer worden en de andere wat meer meisjes-achtig. Samen hebben we door alle stoffen heen gestruind en daar zijn onderstaande combi's uit gekomen. Ook deze mama was blij met het eindresultaat.
Dit schreef mailde ze me later:
Hey Jeannette,
De tassen waren een groot succes, ze waren er enorm blij mee!
Niet alleen hun moeder was laaiend enthousiast, maar de kinderen zelf ook.
Vooral de oudste (Amare) was helemaal blij omdat ie roze was en haar naam erop staat. Ze gaat hem gebruiken als 'ballet-tas' zei ze. Missie geslaagd dus!! Nogmaals bedankt, enne... mochten meer mensen enthousiast raken, dan weet ik je te vinden!
Liefs Jeannette

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi hoi

leuke tasjes hoor. mag i vragen waar die mooie borduurletters voor je borduurmachine vandaan komen.
ik zocht naar zulke letters voor op vlaggetjes. maar ze staan niet in het geheugen van mijn borduurmachine helaas.

groetjes rozemarijn.

PeTrA zei

Wat een superleuk idee zeg! en leuk om te maken ook nog..

liefs.. Petra

Jeannette zei

@ Rozemaijn: De grotere letters zijn van Emioli http://shop.emioli.de/alphabet-aplikation-p-185.html die zijn ong 7,2 cm. De kleinere letters zijn van Huups https://shop.huups.de/shop/php/artikel_detail.php?artikel_uid=490&DER_HUUPS_SHOP=e5d05a6436387d9ee6cb5fb23f36d086 maar die zijn maar 4 cm dus echt te klein voor vlaggetjes. Maar Huups heeft sinds kort ook vlaggetjes voor in de borduurmachine die maken het vlaggetje al kant en klaar met de letters erop. https://shop.huups.de/shop/php/artikel_detail.php?artikel_uid=622&kategorie_uid=8&DER_HUUPS_SHOP=5569929a91817a88c81dce9d7c837f36

Groetjes Jeannette