zondag 21 september 2008

Dierentuin en Apenheul

Gisteren zijn we gezellig met z'n drietjes naar de Apenheul in Apeldoorn geweest. Wat is het daar leuk zeg. Al gelijk als je het echte terrein oploopt met de apen zitten ze al om je heen. Vooral de Vari's kan je van heel dichtbij bewonderen. Lize had op een gegeven moment zelfs haar wijsvinger 1 cm van het handje van de Vari af. Maar ze luisterde erg goed naar papa en mama toen wij zeiden dat ze ze niet mocht aanraken. Dat viel ons nog heel erg mee.
Op een gegeven moment kwamen we in een stuk met allemaal Meneer Nilsson aapjes van Pipi Langkous. Deze doodshoofdaapjes zijn heel klein maar wel erg fel naar elkaar toe. Ze waren lekker in de netten en bomen met elkaar aan het rousen.
Nadat we even gegeten hadden liepen we langs de gorilla's die natuurlijk niet los liepen maar veilig op hun eigen eiland zaten. De gorilla hieronder, heeft een kleine baby. Wanneer je dubbelklikt op de foto wordt deze automatisch uitvergroot en dan kan je goed het hoofdje zien. We zagen het ook pas thuis op de foto's.
Hieronder een baby Berberaap. Die was zo leuk. Hij (of zij) was aan het springen en rennen, klauteren en omvallen. Zo schattig om te zien. Ook deze apen liepen vrij rond, maar die vond ik toch iets enger. De volwassen apen hadden ook behoorlijke tanden. We hielden Lize goed in de gaten. Zij vond het allemaal even interessant.
Na een ontzettend leuke ochtend en middag, hadden we alles wel gezien en gingen we weer terug naar Arnhem. Onderweg naar de uitgang nog een klein aapje als aandenken gekocht. Deze heeft klitteband aan de handjes waardoor je hem overal aan op kan hangen. Lize wil dat niet, het liefst knuffelt ze hem, maar daar was ze op een gegeven moment gewoon te moe voor, we reden de parkeerplaats af en toen sliep mevrouwtje al.
Ook zijn we een paar weken terug naar Burgers Zoo geweest. Dat vind ze ook erg leuk. Patrick en ik zitten er over te denken om van het voorjaar misschien een seizoenskaart te kopen. Ik ben echt fan van de stokstaartjes. Wat een heerlijke beestjes zijn dat zeg! Ik ga altijd als eerste langs deze groep.
De visjes vond Lize ook leuk in de Ocean.
Bij de foto hieronder heb je toch echt het gevoel dat je in Afrika bent ;-) Dit is de safari. Vroeger ging je er met een soort treintje doorheen, tegenwoordig zitten de dieren achter hekken en loop je er langs op een verhoogde houten looppad.
Lize wijst hier naar de giraffen en zebra's of Seebuhra zoals Lize ze noemt.
Beide parken zijn een echte aanrader. Ik was bang dat Lize met (bijna) 2 er nog te jong voor zou zijn maar dat was echt niet het geval. Ze heeft er echt van genoten en daardoor papa en mama ook!
Liefs Jeannette

1 opmerking:

PiGjE zei

Wauw mooie foto's! Enneuh.. gaaf karretje hoor maar dat had ik al gezegd ;)