woensdag 27 augustus 2008

Blog-parade van Farbenmix

Op mijn eerste dag van de vakantie in Noorwegen heeft Sabine, oprichtster van Farbenmix, een blog-bericht geplaatst. Hier kan je het bericht in zijn geheel lezen, en er is zelfs een Nederlandse vertaling op de blog van Lilian.


Ja, daar zit je dan in Noorwegen, geen naaimachine of patronen te bekennen. En om nu mijn laatste week van de vakantie te gaan stressen om nog "even" iets te maken daar had ik geen zin in. Maar ik wil wel heel graag meedoen met deze blog-parade. Ik werk niet op grote schaal maar zal af en toe een nieuw kledingstuk op mijn blog plaatsen en eventueel de kleertjes die ik voor Lize maak en die te klein zijn geworden. Dus zie je iets wat je leuk vind mag je me gerust een berichtje sturen. Ook vind ik het leuk om andere dingen dan kleding te maken met de naaimachine, dus houd mijn blog in de gaten ;)


Ik heb besloten de Feliz voor de verkoop aan te bieden. Hij is pas 1 keer gedragen op de 60e verjaardag van Lize's oma. En dat was alleen de middag. Hieronder zie je de foto's.



Groetjes Jeannette





Verkocht!!

Norge 2008 (deel 5)

Inmiddels zijn we al weer een paar dagen thuis! Ook wel lekker hoor ;) De wasmachine draait overuren maar dat hoort erbij. Lize is ook weer naar het dagverblijf waar ze heel blij was iedereen weer te zien. Er kon nog net een kusje vanaf toen mama wegging en toen Patrick en ik haar 's middags kwamen ophalen wilde ze in eerste instantie niet eens mee naar huis ;).
Hieronder nog wat foto's van de boottocht terug en een foto van Lize met Bessa en Moemoe. (dat zijn bijnamen voor opa en oma in het Noors, was voor haar het makkelijkst ook al zijn het mijn oom en tante)


Groetjes Jeannette

vrijdag 22 augustus 2008

Norge 2008 (deel 4)

Gisteren zijn we bij mijn nicht Kathleen geweest. Ze heeft sinds een paar maanden een nieuw huis voor haar en Timothy. Ze is een alleenstaande moeder en woonde eerst in een flatje en heeft nu lekker een huisje met tuin! Lize had het heerlijk naar haar zin, voornamelijk omdat ze Tienepien weer kon zien :)
Aan de zijkant van Kathleen's huis kon Lize zich lekker uitleven!
En het zwarte jasje is van H&M en die kreeg Lize alvast voor haar 2e verjaardag van mijn nicht. Ze wilde hem niet eens meer uittrekken.
Onderstaande foto is van mij (l) en Kathleen (r).
En hier een romantische foto van Lize en Timothy, zoals jullie kunnen zien is ze helemaal in de wolken ;)
Morgenavond gaat de reis weer terug naar Holland. We vertrekken 's avonds met de boot van Oslo naar Frederikshavn. We slapen op de boot en reizen de volgende ochtend door Denemarken, Duitsland en Nederland om weer lekker thuis onze laatste week vakantie te vieren.

Groetjes Jeannette

woensdag 20 augustus 2008

Norge 2008 (deel 3)

Ik ben al een hele tijd weg van de "Tilda" boeken van Tone Finnanger. Ze maakt zulke leuke dingen met handwerk-technieken en de boeken zijn vrij duidelijk. Ik heb beide boeken gekocht voor ong. €30,- per stuk. Ben er de hele tijd in aan het bladeren en kan niet wachten tot ik thuis ben om er iets uit te maken.
Hieronder zie je 3 stempelsets, waarvan 2 waren afgeprijsd van € 17,- naar € 5,- Daar had ik heel veel geluk mee ;) Ook speciale poppen-naalden. Deze zijn extra lang en altijd handig. Een doosje met poppenhaar en een speciale set om gezichtjes te verfen.
En 3 blikken. Één als naaibox, één voor kleine prulletjes en één is een pennenblik.
Ik ben dus helemaal blij met alle dingetjes die ik heb gekocht!

Groetjes Jeannette

maandag 18 augustus 2008

Norge 2008 (deel 2)

Gisteren zijn we teruggekomen van een weekendje Stavern. Mijn jongste tante en haar man hebben daar een vaste stek op de camping. De foto hieronder is hun uitzicht ;) Hun zijn de laatste plek voor het strand. Heerlijk plekje of niet?! Patrick en ik hebben zelfs gezwommen, watertemperatuur was 19,5 graden.
Na het zwemmen hebben we heerlijk gedouched en nog even liggen bakken in de zon. Ik had er niet echt bij stilgestaan om me in te smeren, dus nu ben ik verbrand op mijn buik, borst en scheenbenen. Wordt vanzelf bruin zullen we maar zeggen.
's Avonds na het eten (BBQ) zijn we lekker een stukje gaan wandelen. Lize is helemaal weg van de wipkip, in dit geval een wipleeuw, en vermaakt zich dan ook prima. Tot nu toe hebben we helemaal niets te klagen. Ze slaapt heerlijk en is lekker vrolijk. Voelt zich bij iedereen heerlijk thuis en dat doet ons ook goed. Heerlijk om te zien dat onze kleine meid zo aan het genieten is.
Ze is ook helemaal verliefd op Timothy, het zoontje van mijn oudste nichtje. Hij is 9 en was met ons mee naar de camping. Op de foto kan je zien goed zie hoe ze de hele dag naar hem kijkt. Ze is hem ook de hele dag aan het roepen, Tienepien!! Het meisje in de hoek is mijn jongste nichtje Cathrine.
En dan moet je natuurlijk ook als gezin op de foto ;) We hebben een heerlijk weekend gehad. En nu hebben we nog bijna een hele week!
Groetjes Jeannette

dinsdag 12 augustus 2008

Norge 2008 (deel 1)

Nou zoals jullie kunnen zien zijn we in Noorwegen!! De reis is redelijk goed gegaan. Het hotel viel een klein beetje tegen omdat de douche niet warm werd, maar dat hebben ze goed opgelost door ons de volgende ochtend een sleutel te geven van een andere kamer. Daar konden we dan douchen. En het ontbijt kregen we gratis! Hieronder wat leuke plaatjes ;)




zaterdag 2 augustus 2008

Tuinverlichting!

Vandaag zijn 6 van de 8 lampjes in de tuin aangesloten ;) We zijn helemaal happy! Vooral nu het donker is! Bedankt voor je goede hulp Martijn, zonder dat was onze tuin nu niet zo mooi!
(De foto's zijn niet helemaal je van het, maar goed)

Groetjes Jeannette