vrijdag 30 januari 2009

Tilda Landsted

Vandaag het boek ontvangen!!

Recieved the book today!!




















Liefs Jeannette






maandag 26 januari 2009

De Feliz aan bij Lize

Er is een vraag op Sancho welke maat je het beste aan kan houden. Om even snel te demonstreren dat hij echt groot valt heb ik de jurk even snel bij Lize aan gedaan. Ik hoop dat je er iets aan hebt Esrosa!

Liefs Jeannette

zondag 25 januari 2009

Empirchen

Een Empirchen in Rosalie-stof van de Ikea. Omdat wij hier nergens de stof op rol kunnen kopen, is de man van Petra zo lief geweest om voor mij ook 2 dekbedovertrekken te halen in Amsterdam! Geweldig hè?! Ik ben hem ook zeer dankbaar! Dit is het eerste resultaat!

An Empirchen made from Rosalie-fabric from Ikea. Because we don't have the fabric on a roll, Petra's husband has been so nice to buy me two bedsheets as well in Amsterdam! Isn't that great?! I'm very thankfull for that! This is my first result!


Liefs Jeannette

donderdag 22 januari 2009

Feliz nr 2.

Toen ik bij Karteris het mooie stofje van de bovenjurk zag was ik gelijk verkocht en wist ik gelijk dat ik er een Feliz van wilde maken. Het is een maat 98/104 maar hij valt erg groot. Hij was zelfs veel te groot voor mijn kleine paspopje dus gelijk maar een grotere erbij gekocht ;-) Die is eigenlijk weer iets te breed voor de jurk maar altijd beter dan op die kleine. Voor Lize is hij helaas nog veel te groot, maar beter te groot dan te klein.

When I was at Karteris and saw this beautifull fabric I was sold and knew immediatly that I wanted to make a Feliz out of it. It's a size 98/104 but it is very big. It was even to big for my little doll so I had to buy a bigger one ;-) That one is a little to wide for the dress but always better then the small. Voor Lize it is unfortunatly to big, but better that then to small.

Liefs Jeannette

Getagged

Ik kreeg een mail van Arjanne dat ik was getagged. Anderhalf uur later kwam er een mail van Pam dat zij me ook had getagged. Oké leuk, maar wat is dan precies de bedoeling? Je moet naar je 4e map in je afbeeldingen en dan de 4e foto nemen. Mijn 4e map was van het concert van Roisin Murphy. Omdat ik in het begin van het concert niet helemaal door had welke instelling ik het beste kon gebruiken zijn de foto's niet erg duidelijk. Maar goed, je moet het natuurlijk wel eerlijk spelen.

I got an email from Arjanne saying that she tagged me. One and a half hours later I got an email from Pam also saying that she tagged me. Oké nice, but what do I have to do? You take the fourth folder of the pictures in your computer and then take the fourth foto. My fourth folder was of the Roisin Murphy concert. Because I didn't quite know how I could make the best pictures, the first once are not very clear. Ah well, you have to play it fair.

Nu het lastige deel, er zijn natuurlijk al een hoop dames getagged dus eerst eens kijken wie nog niet voordat ik dubbele ga uitdelen.

Now for the hard part, a lot of ladies have already been tagged so first I have to see who haven't before I hand out dubbles.

Allereest/first Inés van Sannemuis.
Dan/then Webhex.
Vervolgens/followed by Jana.
En als laatste/last but not least Mamaartje.

Nou dames succes!

Well ladies, good luck!

Liefs Jeannette

dinsdag 20 januari 2009

Pearl-tuniekje mt 98/104

Ik vond de Pearl altijd al een leuk patroon, vooral de versie als shirtje. Het stofje met de bloemen heb ik al een hele tijd liggen. Ooit in de opruiming bij Patrick Karteris gekocht. Altijd leuk! En de stippenstof vond ik er zo leuk bij staan dat de combi al snel bedacht was. Ik wil er nog een borduurtje op hebben maar ben er nog niet uit welke. En er moet nog een knoopje op de achterkant. Oh ja, ik heb het achterpand niet op de manier van FM gedaan want dat werd echt niet mooi, die was zo mislukt dat ik dat achterpandje maar heb weggegooid. Toen maar 2 losse achterpandjes met naadtoeslag getekend en een splitje gemaakt met een lusje.

I always liked the Pearl-pattern, especialy the version as a shirt. The fabric I have had for a very long time. It was bought at Patrick Karteris on sale. Always nice! And the dotted fabric combined nice with it. I still want to make an embroidery but I'm not sure wich one yet. And it also needs a button on the back. Oh, and I didn't make the back according to the FM method because it didn't look good, I threw it out and made a new one. Two seperate pieces with seem allowens. I made the split and the part for around the button.

Liefs Jeannette

dinsdag 13 januari 2009

2-talig!

Nu ik weet dat mijn blog ook door niet-Nederlanders wordt gelezen ga ik het maar in 2 talen schrijven. Ik heb namelijk nu ook een aantal duitse meiden die mijn blog volgen. En het is voor mijn Noorse familie uiteindelijk ook leuk, kunnen ze naast de foto's ook lezen hoe het hier gaat ;)


Now that I know that my blog is being read by non-Dutchies I'm going to write it in 2 languages. Because now I have a couple of German girls following my blog! Hello ladies!! And for my Norwegian familie it is also nice to be able to read how we are doing besides seeing the pictures ;)

Ik heb een experiment uitgevoerd met de lapjes vilt die ik had liggen. Heb ze allemaal in wasmachine gestopt op 30 graden en daarna in de droger op de katoen-stand. Bijna allemaal kwamen ze er hetzelfde uit als dat ze erin gingen op 2 na. Op de foto's kan je het verschil goed zien. (De lichtblauwe is trouwens een restlapje en niet een heel stuk.) Die 2 gekrompen stukjes zijn ooit gekocht bij Jan de Grote Kleinvakman in Amsterdam. Ze waren erg goedkoop maar nu weet ik ook waarom ;) De lapjes die wel mooi zijn gebleven heeft Petra ooit voor me op een markt gekocht omdat ik ze hier niet makkelijk in verschillende kleuren kan kopen.


I did an experiment with the pieces of felt that I had. I put them al in the washing-machine on 30 degrees and then in the dryer on the cotton-temperature. Almost every piece came out the way they went in except for 2. On the picture you can clearly see the difference. (the little bleu piece was a leftover, not as big as the rest.) The 2 bits that have shrunk were bought in Amsterdam in a shop. They were very cheap and now I know why ;) The pieces that stayed like they should were bought by my friend Petra on a market somewhere. Here in my neighbourhood it is not easy to find nice felt.

Liefs Jeannette

donderdag 8 januari 2009

Update van de afgelopen tijd...

Ik heb onderstaande Nena en Insa van Farbenmix al een tijdje af maar geen puf gehad om de foto's te bewerken en in mijn blog te zetten :-( Ik ben herstellende van een hardnekkige voorhoofdsholte ontsteking waar een prednison-kuur niet voldoende in huis had om hem de kop in te drukken. Nu een ontstekingsremmende neusspray gekregen die ik een maand in moet nemen. Ach ja, het gaat in ieder geval weer iets beter waardoor ik mijn blog weer heb kunnen bijwerken ;-).
Nena-broekje.
Insa-rokje.


En ik ben sinds deze week de trotse eigenaresse van een paspopje maat 86/92. Ik vind haar zo schattig, ze staat nog effe in de woonkamer met de Roxy die ik van het voorjaar gemaakt had voor Lize (nee hij is inderdaad niet gestreken ;-)).
Liefs Jeannette.


vrijdag 2 januari 2009

Maxi-Cosi losse hoes!

Een paar maanden geleden ben ik benaderd door Kirsten. Zij had op mijn blog mijn zelfgemaakte hoes gezien en vond hem erg leuk! Ze vroeg of ik haar stoel ook opnieuw kon bekleden. Toen ik mijn eigen stoel losgetornd had heb ik van de losse delen eerst een patroon gemaakt. Dus ik bood haar aan om een losse hoes te maken die ze dan als een soort overtrek over de stoel kon spannen. En als ze wilde kon ik ook de gordeltjes opnieuw bekleden. Dit wilde ze wel! Ze heeft toen zelf de stof gekocht en deze samen met de oude gordeltjes naar mij opgestuurd. Hieronder het eindresultaat.

Dit was de reactie van Kirsten nadat ze hem thuis had ontvangen:
Hoi Jeanette,
Na gisteravond nog lang puzzelen met de gordels is het eindelijk gelukt de hoes er mooi omheen te krijgen. Het is een plaatje!!!!! Echt leuk een stoelhoes te hebben die niemand verders heeft....Vind het leuk als je een foto op je blog plaatst hoor!!!! Kan iedereen zien hoe goed je het kan!!!!!
Succes verder!!!!
Gr Kirsten


Leuk toch?! Een paar weken geleden kreeg ik een mail van Jacqueline die het graag zelf wilde proberen dus heb ik haar tips gegeven via de mail. Na een tijdje kreeg ik een mail met foto van haar zelf gerestylde stoeltje en een bedankje voor mijn support! Nou dat vond ik ook weer hartstikke leuk!
En vandaag weer een reactie op mijn oudere berichtje van Désirée die mijn stoeltje zo leuk vond! Haar stoeltje is ook aan een make-over toe maar ze wist niet of het haar zou lukken. Mijn advies: Gewoon doen! Het geeft zo´n kick als je eenmaal klaar bent en je hebt een heel origineel stoeltje.
En voor diegene die het echt niet durven of niet met een naaimachine overweg kunnen mogen mij mailen! Ik kan dan een losse hoes voor je maken als je dat wilt! In de linker kollom heb je de mogelijkheid om mij een mail te sturen via contact!
Liefs Jeannette