maandag 14 maart 2011

WIP en Tinka Bella op model

Ik heb besloten om mijn vorderingen van de little-holiday-bag van Mein Liebstes bij te houden in mijn blog. En om wat tips gaandeweg te vermelden. De ebook is volledig in het duits en op sommige punten vind ik dat best lastig. Op zich is het een hele duidelijke handleiding en met goeie foto's, maar met sommige uitdrukkingen kon ik niet uit de voeten. Gelukkig was hulp niet ver weg op Sancho! Dank je Thea, dankzij jou kon ik de stof vast knippen.

TIP:Wat vond ik onduidelijk: In het begin zegt ze dat het hele patroon al is voorzien van 1 cm naadtoeslag. Maar bij patroondeel 6 en 7a+b staat met rode letters; Bitte an der geraden Seite mit 1 cm Nahzugabe beim Zuschnitt versehen! Dat houd in dat je bij die patroondelen van de buitentas, aan de rechte naden 1 cm bijaan moet knippen. Bij deel 6 de onder- en zijkant en bij deel 7a+b de boven- en zijkant. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de buitentas iets ruimer is dan de voering. Ik snap alleen nog niet waarom je het stuk van de bodem dan niet langer hoeft te maken, maar misschien wijst zich dat vanzelf als je eenmaal de boel in elkaar gaat zetten.

Er zitten overigens ook een hoop delen bij die je zelf nog op maat moet knippen. Ik ga morgen de voering en de verstevigingen knippen. Ook nog een hele klus.

TIP: Einlage betekend versteviging ;-)En ik had nog foto's van de Tinka Bella op model beloofd ;-) Nou hier zijn ze dan. Zoals jullie kunnen zien is hij nog iets te groot, ze houd hier ook wel express haar handen in de jas want dat vind ze fijn. Als de boordjes zijn gevouwen en ze gewoon haar armen normaal houd dan piepen nog net haar vingertoppen eronderuit. Dat vind ik alleen maar fijn, want dan kan ze hem naar alle waarschijnlijkheid gewoon volgend jaar nog aan.

Voorkant
Achterkant
En als je een foto van je ene dochter erop zet kan die ander natuurlijk niet achter blijven ;-) We zijn helemaal trots want Elin loopt nu eindelijk sinds een week zelf. Ze is nu 14,5 maand, Lize liep al los toen ze net 1 was, Elin deed er ietsje langer over, maar nog steeds vlot als we de verhalen om ons heen zo horen.

Liefs Jeannette

4 opmerkingen:

Heidi zei

Het is een mooie jas geworden en ik zelf vind het ook prettiger als een jas ruimer is dan precies pas! EN wat leuk dat je dochter loopt, die van mijn word deze maand een jaar zal mij benieuwen hoe lang dat duurt, haar broers waren 1,5 jaar....

Mirella zei

mooie jas hoor !! prachtig die kleuren.
Wat goed dat je alles bij houdt vd tas, misschien maak ik hem nog weleens ;-)

Marjon zei

Hij staat haar ontzettend leuk!

PeTrA zei

Ooh wat leuk zeg dat Elin kan lopen! Ik vind dat altijd weer een mijlpaal.. heb de eerste beelden nog van Roosjes eerste stappen met 22 maanden ;-)
De jas staat super! En fijn dat je er volgend jaar ook nog wat aan hebt.. hij ziet er heel behaaglijk uit!

x Petra...